Läänelikust söögitegemisest

Läänelikust söögitegemisest

Ajame siin omi asju, Madis käib tööl ja mina pildistan hoolega. Täna lõhkusin ühe oma stuudiolambi pirni nii rumalasti, et kaalun endale lollimütsi meisterdamist. See selleks, tegelikult vaatasin kohalikes uudisteportaalides ringi ja mõtlesin paar uudist teilegi jagada, äkki kedagi huvitab, aga ei ole jõundnud/tahtnud küsida.

Kirjutan siin natuke päevakohasest.  Nagu kõik ilmselt kuulnud on, siis käib siin suur munadeskandaal. Kes kuulnud ei ole, siis lühidalt: tervisekontroll avastas ühe farmi munadest (kui ma õigesti tean, siis oli tegu ainult ühe farmi toodanguga) ainet nimega fiproniil (mu keemikutest sõbrad, näpuga näitamata, Egle, võivad mind julgelt parandada). Aine ise on inimestele keskmiselt toksiline, põhjustab suurel hulgal tarbimisel maksa, neeru ja kilpnäärme kahjustusi. Kuna tegu olevat tuntud insektitsiidiga (teisisõnu putukamürgiga), siis kasutati seda täide, kirpude ja puukide mürgitamiseks. Sealt jõudis mürk loomade organismi (kahtlustavad ka liha saastumist) ja munadesse (munadel on teatavasti poorne koor). Need munad aga jõudsid poeletile ja enne kogu skandaali avastamist ka paljudesse kõhtudesse. Väidetakse, et mürki oli ilmselt nii vähe, et paanikaks põhjust ei ole. Hetkel käib suur näpuga näitamine. Juba on otsitud 3 vastutavat isikut, kellest 2 vahi alla võetud ja kolmas on kuskil puhkusel. Kes teab kas ta sealt tagasi enam hakkab tulema. Nüüd pahandab Belgia, et Holland teadis saastunud munadest juba novembris, aga teistele ei rääkinud. Täna tuli uudis, et Euroopa kutsub kokku kriisinõukogu. Voh nii. Siin me mingit paanikat näinud ei ole, inimesed ostavad mune ja liha edasi ja paljud pole kuulnud ega näinud midagi. Nagu alati, siis paanitseb ja skandaalitseb peamiselt meedia. Soovitan munasaagast ise lugeda, sest mina sellest midagi arvata ei oska. Inglise keeles on see võimalik siin.

 

Amsterdami vapustavast üüriturust kah. Suur ime, kuidas meie endale üldse elamise leidsime. Tuleb välja, et võib-olla tänu oma “läänelikule söögitegemisele” ja valgele nahavärvile. Eile viitas üks Amsterdami blogija (The Amsterdam confession of a shallow man) ajakirja “The Guardian” artiklile. Nimelt on keegi pannud üürile 35 m2 korteri, kus IGAL ajal võib maksimaalselt viibida 2 inimest (ilmselt mingi tuleohutusreegel?). Korteri väikeses kööginurgas on rangelt keelatud söögi tegemine. Korteri ise 1100 eurot kuus. Soovijaid?

Täna postitas sama blogija oma ühe lugeja kirja. Nimelt oli naisterahvas, kellel on mitte-läänelik nimi, soovinud paari korterit vaatama minna ning talle vastati järgmise kirjaga (tõlgin siia kiirelt kirja mõtte):  Tere! Mõlemad korterid, mida te vaadata tahate, ei ole sobilikud üürnikutele, kes soovivad teha süüa mitmeid tunde koos rohkete ürtidega (ainult “läänelik” söögitegemine lubatud). Kui teete süüa läänelikult, siis saab korterit vaatama tulle homme …(ja siis jätkub juba asjalik tekst). Yorgosega natuke üüriturust vesteldes rääkis ta tegelikult sarnast asja. Näiteks kui sa tuled Indiast, siis pole suurt lootust kodu leida, sest sealt tulevaid inimesi seostatakse siin kuritegevusega ja omanikud ei taha sulle sinu päritolu tõttu korterit üürida.

Ah, ja kuritegevusest. Madise töökaaslane ostis endale 80 euro eest kasutatud ratta ning see varastati paari päeva pärast ära. Järgmisel päeval peale vargust ostis ta uue, 50 eurose kasutatud ratta. Viimane varastati omakorda järgmisel päeval. Kui oled jalamees, siis oled jalamees.

Madis: Isegi minu töökoha päris korralikult turvatud kontor ei ole 100% ohutu koht. Kõik maja sissepääsud käivad ainult kiipkaardiga, samuti ka liftid ja kõik koridoride uksed, ehk ligipääs kõrvalistele isikutele on tehtud väga raskeks. Aga siiski on aeg ajalt juhtumeid, kus lauapealt haihtuvad läpakad ja muud väärtuslikud vidinad. Seega on neil seal range soovitus tööarvuti ja enda väärtuslikud isiklikud asjad alati koju kaasa võtta või jätta spetsiaalsetesse lukustatud kappidesse.

 

Siiski, minu ratas seisab samal ajal juba neljandat päeva silla küljes kenasti lukus, raamgi ratastel, mitte kahel tellisel.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga