Mis siis vahepeal toimunud on?

Mis siis vahepeal toimunud on?

Oleme siin vahepeal rahulikku igapäevaelu elanud. Kui alguses tundus pargi kõrval elamine, et siin on ehk liigagi rahulik, siis nüüd oleme veendunud vastupidises. Igal nädalavahetusel on siin seni olnud mingi suurem pidu. Esimesel nädalavahetusel seadis end meie akna all sisse koguperefestival, kus inimesed telkisid ja mängisid mänge jms. Ainuke asi oli, et nende pesemisnurgad olid paigutatud täpselt meie akende alla. See tähendas mitu päeva lärmi, akende kinni hoidmist (tol hetkel oli siin 29 kraadi sooja) ja vahel ka kerget kanalisatsioonilehka. Esimesel päeval olime me natuke isegi elevil, et midagi põnevat toimub, aga viimasel päeval soovisime kiiret piinade lõppu. Järgmisel nädalavahetusel toimus siin muusikafestival (küll õnneks ühepäevane) ja bass vappus veel hilisööni. Igav siin elades kindlasti ei hakka. Ma juba ootan meie keskklinna korterit, kus eeldatavasti on ikka palju rahulikum (ja paksemad aknad).

Natuke ka korterist. Kui me pidime alguses kolima esmaspäeval, siis nüüd lükkus see paraku neljapäeva peale. Enam ei ole küll kaua kannatada, aga vahepeal tundus see kui lõputu kiusamine. Viivitus oleks alguses olnud meiepoolne, sest pangakaartide kättesaamine venis (saadeti vahepeal valesse kontorisse ja muud tsirkust) ning see tähendas, et me ei oleks saanud korteri deposiiti ja esimese kuu üüri maksta õigeaegselt. Seejärel juhtus hoopis omanikepoolne viivitus, sest mingisugune luba ei jõudnud õigel ajal kohale ning ilma selleta ei oleks nad legaalselt saanud korterit välja üürida. Niisiis kolime neljapäeva õhtu poole ja seeekord ka päriselt.

Ainuke jama on meie asjadega ja selle päris kolimisega. Nimelt saime eelmise nädala lõpus teada, et meie asjad, mis me Eestist kaasa olime pakkinud, jõuavad Rotterdami 3.augustil. Esimese kolimiskuupäevaga see väga ei oleks klappinud, sest see oleks tähendanud veel kauem täiesti kohvrite otsas elamist. Nüüd langevad nad juhuse tahtel ühele kuupäevale, aga siiski-siiski, Amsterdami tuuakse meie asjad 5.augustil. Mis see siis tähendab? See tähendab seda, et kaks ööd ei ole meil kindlasti madratsit, tekki, rätikuid ja teisi selliseid “pisiasju”. Tobe on ainult kaheks ööks need asjad topelt muretseda. Üleüldse ei ole mõistlik teist madratsit selle jaoks osta. Aga eks me midagi välja mõtleme, kuhu me pääseme. Veel on selle nädalaga üks pisike mure, mis võib olla alusetu, aga siiski. Nimelt on Amsterdamis samal ajal ka “Pride” ehk igaaastane LGBT paraad. 5. augustil on veel kõige suurem osa sellest üritusest – kanaliparaad, kus siis igasuguste ettevõtete ja organisatsioonide ja vist ka tavaliste inimeste poolt pannakse kirevad ja kaunistatud paadid mööda kanalit rongkäiku tegema. Selle ürituse puhul on linn rahvast täis ja tõenäoliselt ka meie keskklinna korteri ümbrus. Eks siis näis, ma hetkel usaldan kolimisfirmat (võib-olla naiivselt), et nad on kursis siiski selle ühe suurima sündmusega kord aastas siin Amsterdamis  ja lihtsalt teavad, et see ei ole midagi hullu ja saab ilusti kolitud ilma ebamugavusteta (ja selleta, et me teistele ebamugavusi valmistame).

Eelmisel reedel kohtusin Madise tiimikaaslastega (kellega tal koos see väljaõpe toimub) ja paari teise inimesega, kellega ta lihtsalt suhtleb. Tiimikaaslased on tal väga elavad ja toredad, enamik on brasiillased ja üks on mehiklanna. Kohe on kultuuriline erinevus näha, sest enne nendega tutvumist olime nende teiste inimestega (algsest tiimist), kes on UKst ja Iirimaalt ning nad olid hoopis vaiksemad ja sellised vaoshoitumad (siiski väga sõbralikud ja toredad).  Aga palju on väga ägedaid inimesi ja sai juba kokkulepitud erinevaid ettevõtmisi. Üksi me siin ei ole :).

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga