Siin me oleme.

Siin me oleme.

Täiesti uskumatu, aga see päev on tõesti käes. Oleme oma ajutises Amsterdami korteris ja vaatame kolmekesi Comedy Channelit, mille all jooksevad segased subtiitrid. Õnneks on saated inglise keeles ja huumor kaduma ei lähe. Õhtul läheme äkki natuke jalutama, kuigi väsimus on suur. Oma osa on sellest kindlasti kergendusel, et kõige hullem on ehk juba läbi – kassiga lendamine. Sirius on nii vapper kiisu, et mul on väga hea meel, et ta nii kannatlik ja tubli on. Minu süda ei oleks küll teisel juhul sellele vastu pidanud. Aga kõik läks lõpuks hästi ja isegi vedas natuke ning lend sai sujuv ja küllaltki kiire.

Kus me hetkel pesitseme? Booking määras meile ajutise korteri kesklinnast 3,4km kaugusele. Korter on tohutu! Siin on suur vannituba pesumasina-kuivatiga, magamistuba suure voodiga, veel suurem elutuba-köök, kus on telekas, kaks diivanit, söögilaud ja palju köögitehnikat (nõudepesumasin, külmik koos sügavkülmaga, uhke pliit ja mikrolaineahi/tavaline ahi) ja isegi üks lisatuba, kus on kaks nari (ka see inimene, kes meid vastu võttis, imestas, et miks meile suure pere korter määrati). Siin on ka kõik muu vajalik olemas, alates rätikutest ja voodipesust kuni tolmuimejani ja köögitarvikuteni. Meie korter asub kolmandal korrusel (nende second floor) ja on vaatega pargile. Tegime juba ka süüa ja köök on mõnus, kuigi meie enda korteri värske remondiga köögis on natuke rohkem tööpinda.

Toidupood on lähedal (kuskil 5 min kõndi). Albert Heijn on Hollandi suurim toidukett, meenutab hästi palju Coopi. Valik on hea, aga toidukorviga peab tõesti ettevaatlik olema, muidu kulub oluliselt rohkem raha kui tahaks.

Meie asjad jõuavad kohale augusti alguses, aga juba ülehomme läheme esimesi kortereid vaatama. Valik tundub üllatavalt hea. Homme tuleb meil migratsiooniametis käia ja end elanikeks registreerida. Pärast seda on Madisel pangaga kohtumine, kus talle Hollandi konto avatakse, et relocate’mise rahad üle saaks kanda (ja me korteri eest üldse maksta saaksime).

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga